Naturfotograf Erlend Krumsvik

Fremside Volda Landskap Fugler og dyr Reiser Tekster Nyttige linker Fotografen

 

 

 

Antelope Canyon

 

Dette stedet er uten tvil min største visuelle opplevelse i USA. Dette er ikke en nasjonalpark, men en Tribal park - styrt av Navajo indianerne. Dette gjør at parken ikke er oppført på NPS.gov sine nettsider, men informasjon om parken finner du på Navajo Parks and Recreating Department sine nettsider.   

 

Parken ligger ved tettstedet Page, og det er bra med overnattingsmuligheter her. Dersom du har tenkt å besøke South Rim ved Grand Canyon kan dette stedet være fint å besøke dagen før, eller dagen etter.

 

Den informasjonen jeg har funnet på nettet stemmer ikke helt overens med min egen erfaring. Det finnes en Upper og en Lower Antelope Canyon, og hvilken av disse man besøker er i grunnen likgyldig fotografisk sett. Jeg var i Lower, og denne er lettere tilgjengelig (til fots), og dermed også billigere. Upper fordrer at du bli med i jeep, og det gjør det dyrere.

 

Møt opp ved åpningstid, og kjøp en "Photographers Pass". Dette gir deg fire timer i området, og du kan bevege deg fritt uten å følge en guide. Lyset har best vinkel om morgonen, og samtidig er det mindre folksomt. Ut over dagen må du regne med at det blir trangt om plassen, som om det var romslig i det hele tatt.

 

Dette er en verden utenom det vanlige, uten at jeg klarer å overdrive dette!

 

 

 

 

 
Copyright 2011, Naturfotograf Erlend Krumsvik