Naturfotograf Erlend Krumsvik

Fremside Volda Landskap Fugler og dyr Reiser Tekster Nyttige linker Fotografen

Noen tanker om kjøp av fotoutstyr

 

Jeg bruker fotoutstyr utviklet av Canon, men er samtidig ikke så opptatt av at alle rundt meg skal bruke det samme. Det viktigste er at man tar bilder, og gleder seg over akkurat det. For noen ligger delen av gleden i godt utstyr, og det er helt greit. Om du bruker PC eller MAC spiller heller ingen rolle, men noen mener at det ene er så mye bedre enn det andre.

 

 

Valg av systemkamera

 

Når du skal kjøpe et systemkamera, så er dette et valg som mest sannsynlig vil følge deg for en lang tid. Systemkamera skiller seg fra kompaktkamera ved at man kan utvide systemet med flere ulike objektiver. Når man først har valgt et system, så blir man gjerne ved det i årevis - kanskje livet ut.

 

Noen av de største merkene av systemkamera er:

 

- Canon

- Nikon

- Pentax

 

Når noen stiller meg spørsmålet om hvilket system de burde velge, så sier jeg at de kan velge det som vennene deres har. Da kan man dele erfaringer, og kanskje låne utstyr seg imellom.

 

Et generelt råd ved førstegangskjøp:

  1. Kjøp det billigste kamerahuset, og legg det meste av pengene i objektivet.
  2. Det er IKKE viktig med mest mulig zoomområde på objektivet.

Det skjer en rivende utvikling på digitale speilreflekskamera, og mest sannsynlig blir et kamarahus oppfattet som utdatert i løpet av 3 til 5 år. Når du kjenner godt til det første kamerahuset ditt, og dette begynner å sette begrensninger for deg, da er du klar for et mer avansert hus - først da.

 

Et godt objektiv har egenskapen ved å samle lyset godt, og da vil du få gode bilder på hvilket som helst av de kamerahusene du har.

 

HUSK: Det er objektivet og deg selv som tar bilder, ikke kamerahuset!

Litt inspirasjon

 

Dersom du ikke alt har kjøpt denne fotoboken, så "løp og kjøp"

Digital Fotografering i praksis

av Magnar Fjørtoft

Etter min mening er dette verdens beste fotobok, og den er på norsk. Her får du en veldig fin innføring i fotografering.

 

Godt lesestoff er en fin inspirasjonskilde, og dersom du er interessert i naturfotografering slik som meg, så kan jeg anbefale følgende fotomagasiner:

 

- Natur og Foto

- Camera Natura

 

Jeg har fotoutstyr, hva nå...?

 

Dersom du har oppdaget gleden ved å fotografere, har du mange fine stunder fremfor deg. En av gledene er å dele dine bilder med andre. Det er mange ulike måter å gjøre dette på.

 

Dersom du har lyst til å bearbeide bildene dine på datamaskinen, så har jeg valgt å benytte meg av programvaren Lightroom fra Adobe. Av og til så lager jeg overtoningsserier i en programvare som heter ProShow Producer, fra Photodex. Jeg skriver også ut en del bilder på min fotoskriver fra Epson. Dette kan være fine gaver, eller produkter som jeg selger til utsmykking hos private og bedrifter.

 

Det enkleste er å sende bilder til familie, venner og bekjente på e-post, sosiale medier, eller å vise dem på TV-skjermen hjemme.

 

Listen  er veldig lang om hva man kan gjøre med fotografier. Begrensninger ligger i grunnen bare i deg selv...

 
Copyright 2011, Naturfotograf Erlend Krumsvik