Naturfotograf Erlend Krumsvik

Fremside Volda Landskap Fugler og dyr Reiser Tekster Nyttige linker Fotografen

"På jobb"

 

De fire elementene er i følge gammel folketro jord, luft, vann og ild. Den yrkesgruppen som er mest jordnære er nok bøndene, men de fleste sunnmøringer er godt vant til mye vind og mye vann – gjerne i form som nedbør. De fleste av oss unngår i størst mulig grad sistenevnte element, men synes at passelige mengder av koselige stearinlys og peisvarme er bra en stormfull kveld. Noen yrkesgrupper må handtere varme arbeider, og spesielt brannmenn får jobben når varme og flammer kommer ut av kontroll. De springer inn hvor alle andre springer ut.

 

_j9l7446_1_erlend krumsvik_på jobb_biofotoavtalen

 

Bildet er tatt under kontrollerte forhold, og viser hvordan en brannmann handterer overtenning. Overtenning forekommer når det blir utviklet mye energi i et brannrom, høye temperaturer i overflater og branngasser, og nok luft til å kunne antenne hele rommet. Det er som å tenne en fyrstikk, bare i større format. Da er det trygt å kunne sitte bak en sky av vann som både demper brannen og beskytter brannmannen. Element møter element, og den sterkeste vinner. Det er vel unødvendig å si at dette bør du ikke prøve hjemme…

 

Noen lesere undrer seg kanskje over at jeg tar med fotoapparatet mitt og oppsøker steder som dette. Jeg skal innrømme at overflatetemperaturer på fotoutstyret var en del høyere enn normalt. Hvorfor skulle jeg ikke ta med kamera på jobb? Fint å ha for å dokumentere ulike forhold, like bra som å ta notater i klasserommet. Fine bilder kan det også bli, gjerne bilder som kolleger og arbeidsgiver setter pris på i ettertid. 

 

Den største fotografiske begrensningen er i fotografen selv. Dersom du klager på dårlig utstyr og for lite tid, så anbefaler jeg deg å ta med det kamera du har og tar ett bilde om dagen når du er på jobb. Se hva som skjer!

 

 
Copyright 2011, Naturfotograf Erlend Krumsvik